Доступність посилання

ТОП новини

Висунення кандидатури спікера не на часі – Ковальчук


У фракції «Блоку Петра Порошенка» будуть пропозиції щодо кандидатури спікера новообраної Верховної Ради, проте там наразі відмовляються називати конкретні прізвища. Про це за підсумками зустрічі майбутньої фракції БПП заявив Віталій Ковальчук.

Віталій Ковальчук і Юрій Луценко, виступаючи перед журналістами, відмовилися підтвердити чи спростувати можливість висунення на цю посаду віце-прем’єр-міністра у чинному уряді Володимира Гройсмана.

Як наголосив Віталій Ковальчук, питання обрання спікера вирішується на першому підготовчому засіданні нової Верховної Ради. «Це не є питання коаліції. Безумовно, для того щоб не створювати надлишкову інтригу, ми можемо казати про те, що у нас будуть пропозиції з приводу того, кого ми бачимо на посаді спікера. Але наразі це питання не на часі. На часі – питання змісту коаліційної угоди й швидкість запуску реальної роботи Ради 8-го скликання», – сказав Ковальчук.

Юрій Луценко, зі свого боку, наголосив, що «у них не вождистська партія», і їхня політична сила має на меті змінювати не обличчя, а законодавство. «Ми йдемо туди як стабілізуюча сила реформ, якщо при цьому потрібно обрати прем’єр-міністра Яценюка, а це чіткий сигнал суспільства, ми на це згодні. Він повинен керувати економікою. Але при цьому ми хочемо отримати конкретні зобов’язання від усіх політичних сил, які пройшли до Верховної Ради. Коаліція складається не для обрання прем’єра, а для змін законів і змін в керуванні країною», – сказав Луценко.

Сьогодні мають відбутися перші зустріч робочої групи зі створення коаліції у новому парламенті.

XS
SM
MD
LG