Доступність посилання

ТОП новини

Мінкульт доручив Держкіно обмежити трансляцію фільмів з Пореченковим


Російський актор Михайло Пореченко
Російський актор Михайло Пореченко

Міністерство культури терміново дало доручення комісії Державного агентства України з питань кіно переглянути фільми, у яких бере участь російський актор Михайло Пореченков, для того, щоб вони надалі не потрапляли на українські екрани. Про це заявив міністр культури Євген Нищук, повідомляє прес-служба Кабміну.

За його словами, також міністерство звернулося до Держкомтелерадіо з проханням вжити термінових заходів у межах їх компетенції.

«Загалом такі дії людей, пов’язаних з мистецтвом, дуже боляче коментувати, адже я неодноразово наголошував – митці мають бути миротворцями, стояти на захисті своєї держави, а не виказувати підтримку терористичним бандформуванням, які виступають на боці країн-агресорів», – зазначив міністр культури Євген Нищук у своїй заяві.

Російський актор Михайло Пореченков 30 жовтня побував у контрольованому проросійськими сепаратистами українському Донецьку. На сайтах сепаратистів поширене відео, на якому Пореченков, одягнутий у каску з написом «Преса», стріляє з кулемета. З ролика не видно, куди цілить цей громадянин Росії, сам він у соцмережах переконує, що «не стріляв у людей».

СБУ та МВС відкрили кримінальні провадження проти Пореченкова, зокрема за підозрою в створенні терористичної групи або терористичної організації.

XS
SM
MD
LG