Доступність посилання

ТОП новини

Держкомтелерадіо закликає телеканали утриматись від контенту з Кобзоном та Пореченковим


Держкомтелерадіо закликає керівників вітчизняних телерадіокомпаній утриматись від демонстрації контенту з російськими діячами культури Йосипом Кобзоном, Іваном Охлобистіним, Михайлом Задороновим, Михайлом Пореченковим, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Саме ці апологети кривавого режиму Путіна – Кобзон, Охлобистін, Задоронов – найбільше доклалися до розпалювання міжнаціональної ворожнечі та пропаганди війни, очорнення України і українців. Очевидно, що їм та таким, як вони, не місце на нашій землі», – заявив директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак

30 жовтня Російський актор Михайло Пореченков побував у контрольованому проросійськими сепаратистами українському Донецьку. На сайтах сепаратистів поширене відео, на якому Пореченков, одягнутий у каску з написом «Преса», стріляє з кулемета. З ролика не видно, куди цілить цей громадянин Росії, сам він у соцмережах переконує, що «не стріляв у людей».

Сьогодні Міністерство культури дало доручення комісії Державного агентства України з питань кіно переглянути фільми з Пореченковим для того, щоб вони надалі не потрапляли на українські екрани.

Раніше Міністерство культури України оприлюднило перелік діячів культури Російської Федерації, які через їхню антиукраїнську позицію стали в нашій державі персонами нон-грата. У списку – чотирнадцять осіб.

XS
SM
MD
LG