Доступність посилання

ТОП новини

Переселенці з Донбасу вийшли на протест у Дніпропетровську


У неділю на Європейській площі Дніпропетровська зібралися близько півсотні переселенців із Донбасу, щоб заявити про свій протест проти псевдовиборів, оголошених ватажками угруповань «ДНР» та «ЛНР».

У такий спосіб донеччани, які вимушено живуть у Дніпропетровську, долучилися до марафону «Донбас проти терору і нелегітимних виборів», який відбувається у восьми великих містах України.

За словами активістів, вони познайомилися й організувалися в соціальних мережах, щоб разом вийти на площі й заявити, що Донбас – це Україна, а також закликати земляків ігнорувати псевдовибори.

У руках учасники акції тримали плакати з написами «Дядя Путін, хочу додому», «Донбас – це Україна», «Ні нелегітимним виборам» тощо та синьо-жовті прапори. Люди скандували «Донбас не голосує, Донбас протестує», «Ми не голосуємо за війну», разом виконували державний гімн України, пов’язували синьо-жовті стрічки. Діти переселенців написали крейдою на асфальті: «Донбас – це Україна!»

«Ми вирішили сказати «ні» нелегітимним виборам на Донбасі. Також ми хочемо підтримати наших земляків, які перебувають там і яких фактично під дулом автомата примушують голосувати. Ми хочемо зупинити те, що відбувається зараз на Донбасі, ми хочемо, щоб там знову запанував мир. А ці «вибори» – це «вибори» до неіснуючої країни, ми їх категорично не сприймаємо. Російські ЗМІ дуже спотворюють інформацію про події на Донбасі, тому багато хто думає, що там немає патріотів. Ми хочемо продемонструвати, що в Донецькій і Луганській областях дуже багато патріотів і ми хочемо жити в єдиній Україні», – сказала Радіо Свобода одна з координаторів акції Наталія.

У контрольованих проросійськими сепаратистами частинах українського Донбасу 2 листопада триває голосування на так званих «виборах». Українська влада, Сполучені Штати, Європейський союз та інші західні країни, генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун наголосили, що ці «вибори» нелегітимні і не будуть визнані. Російські офіційні особи тим часом заявляють про намір визнати результати голосування.

XS
SM
MD
LG