Доступність посилання

ТОП новини

У РНБО заявляють про переміщення з Росії на Донбас військової техніки та живої сили


Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко
Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко

У Раді національної безпеки та оборони України заявляють про інтенсивне переміщення військової техніки та живої сили з території Росії на територію, яку контролюють бойовики. Про це заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, присутність російських військ вже навіть не маскується.

Лисенко також повідомив, що вчора на контрольному пункті поблизу населеного пункту Піски Донецька області було зупинено автомобіль ВАЗ без номерних знаків із двома громадянами Російської Федерації, які виявилися військовослужбовцями Збройних сил Росії. Під час огляду автомобіля та перевірки документів у цих громадян було знайдено військові квитки військовослужбовців Збройних сил Росії. Затриманих передали співробітникам СБУ.

З квітня на території Донецької і Луганської областей проводиться антитерористична операція. Частину цих областей, в тому числі міста Донецьк та Луганськ, контролюють проросійські бойовики.

Київ і Захід звинувачують Москву у постачанні зброї та бойовиків на схід України, а також у введенні туди військ. Росія звинувачення відкидає і заперечує присутність своїх регулярних військ на Донбасі. Москва заявляє, що в боях беруть участь тільки російські добровольці.

Вчора бойовики на підконтрольній території провели «вибори». Міжнародна спільнота і Україна заявили про нелегітимність цих «виборів». Водночас у Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що «поважають волевиявлення мешканців Південного Сходу» України.

XS
SM
MD
LG