Доступність посилання

ТОП новини

3 екс-міліціонерів судитимуть за незаконне звільнення підозрюваних у сутичках в Одесі 2 травня


Проросійський активіст, 2 травня, Одеса
Проросійський активіст, 2 травня, Одеса

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо трьох колишніх працівників УМВС України в Одеській області в незаконному звільненні з-під арешту підозрюваних у масових заворушеннях в Одесі 2 травня, повідомляє прес-служба відомства.

Екс-міліціонери обвинувачуються в здійсненні кримінальних злочинів, передбачених частиною 1 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), частиною 1 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

Слідство встановило, що колишній начальник Одеського міського управління ГУ МВС України в Одеській області 4 травня 2014 року через недбале ставлення до своїх службових обов’язків допустив проникнення на територію УМВС України в Одеській області групи мітингуючих осіб та блокування ізолятора тимчасового тримання, що спричинило матеріальні збитки державі.

Згодом, зазначають у Генпрокуратурі, він віддав незаконне доручення начальнику ІТТ та інспектору черговому ізолятора, на підставі якого було звільнено 63 затриманих за підозрою в масових заворушеннях в Одесі 2 травня.

Зазначеним особам повідомлено про підозру у вчиненні вищезазначених кримінальних правопорушень.

2 травня в Одесі внаслідок сутичок між проукраїнськими і проросійськими активістами загинули 46 людей. Більшість із них задихнулися під час пожежі в одеському Будинку профспілок. 4 травня після штурму міського управління внутрішніх справ міліціонери відпустили затриманих проросійських активістів.

Тоді обов’язки начальника обласного управління внутрішніх справ в Одеській області виконував Дмитро Фучеджі. Після звільнення затриманих його оголосили у розшук, а у рамках досудового розслідування одеських подій затримано трьох співробітників міліції.

У жовтні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що матеріали справ щодо сутичок в Одесі 2 травня передані в суд.

XS
SM
MD
LG