Доступність посилання

ТОП новини

Партія «Воля»: у нас немає конфлікту з партією «Об’єднання «Самопоміч»


«Воля» про наміри створити міжфракційне об'єднання у Верховній Раді
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

Між партією «Воля» та партією «об’єднання «Самопоміч» немає політичного чи особистісного конфлікту. Про це заявили депутати партії «Воля», які напередодні анонсували формування міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді.

За словами представника партії «Воля» Ольги Галабали, її політична сила відразу акцентувала увагу на тому, що не планує зливатись із «Самопоміччю», адже виступає окремою партією «представників Майдану».

«Насправді конфлікту немає. Всі депутати, які увійшли у парламент під номерами наших партій, будуть там залишатися. Але вони одночасно увійдуть у міжфракційне депутатське об’єднання «Воля», – зазначає Галабала.

Водночас член «Волі» Юрій Дерев’янко наголошує, що в заяві партії про незадоволення співпрацею із «Самопоміччю» мова йшла саме про оцінку виборчого процесу.

За його словами, політичних чи особистих розбіжностей із «Самопоміччю» у них немає.

«Ми говоримо про характеристику і оцінку спільної роботи над виборах. Навпаки – у нас багато спільного. Тому ми об’єдналися. Але це нормальне явище, коли робляться висновки. В нас не має ніяких розбіжностей, це просто оцінка по виборчому процесу. Ми свідомі того, що ми будемо тісно співпрацювати», – зазначив Дерев’янко.

За його словами, їхня співпраця базувалась на засадах багатолідерності, тож «Воля» та «Самопоміч» можуть мати різне бачення подальшої співпраці.

Дерев’янко також додає, що окреме депутатське об’єднання «Волі» в парламенті має бути створене для того, аби можна було представляти проєвропейські та «постмайданівські» ідеї, а також реалізовувати їх у парламенті.

Дерев’янко зауважив, що у це депутатське об’єднання увійдуть щонайменше 8 депутатів.

Кандидат у депутати від об'єднання «Самопоміч», один із співзасновників «Волі» Єгор Соболєв у своєму Facebook прокоментував такі наміри партії.

«Немає слів. Розбираюся. Одне можу сказати точно – величезною помилкою було взяти в партію і в створення люстраційного законодавства Юрія Дерев'янка. Це дуже талановитий шахрай, за яким стоїть величезне угруповання з викачування грошей платників податків», – зазначив Соболєв.

Натомість Дерев’янко закликав колегу надати докази таким звинуваченням, інакше він буде змушений звернутись до суду.

У вересні «Самопоміч» та «Воля» підписали меморандум і «Воля» увійшла до виборчого списку партії «Самопоміч». Наразі ЦВК опрацювала 99, 93% протоколів. На парламентських виборах 26 жовтня «Самопоміч» посідає третє місце за кількістю голосів виборців, набравши 10,97%.

XS
SM
MD
LG