Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованнях «ДНР» і «ЛНР» кажуть, що «відкриті до рівноправного діалогу»


Ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко
Ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко

В угрупованнях «ДНР» і «ЛНР», які Україна визнала терористичними, кажуть, що «відкриті до продовження діалогу» з українським керівництвом. Про це йдеться у спільній заяві цих двох груп бойовиків, оприлюдненій у понеділок увечері.

«Ми відкриті для продовження діалогу. Але цей діалог має бути рівноправним», – заявили бойовики.

В угрупованнях «ДНР» і «ЛНР» стверджують, що «вибори» 2 листопада «відбулися у відповідності до мінських домовленостей у терміни і згідно з порядком, погодженим представниками «республік», Росії й України».

Бойовики також назвали «юридично нікчемним» закон про особливості місцевого самоврядування у деяких районах Донецької і Луганської областей, бо Україна нібито «спотворила погоджену редакцію закону» і закон «так і не набув чинності».

«Ніякі акти України, ухвалені в односторонньому порядку без погодження з новообраними органами влади «ДНР» і «ЛНР», не діятимуть на нашій території», – йдеться у заяві угруповань, які Україна визнала терористичними.

Напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що на засіданні РНБО 4 листопада може запропонувати скасування закону про особливості місцевого самоврядування у деяких районах Донецької і Луганської областей.

Україна – як і США і ЄС – не визнають незаконні «вибори» на підконтрольній бойовикам частині територій Донбасу.

XS
SM
MD
LG