Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії міністр закордонних справ Майя Панджикідзе подала у відставку


Майя Панджикідзе
Майя Панджикідзе

Міністр закордонних справ Грузії Майя Панджикідзе подала у відставку.

Панджикідзе заявила, що вона виходить з правлячої коаліції «Грузинська мрія», а також партії «Демократична Грузія», яку заснував колишній прем’єр-міністр Бідзіна Іванішвілі, а нині очолює чинний прем'єр-міністр Грузії Іраклі Ґарібашвілі.

4 листопада Ґарібашвілі відправив у відставку міністра оборони Іраклі Аласанію – через кілька годин по тому, як той виступив із критикою арештів його підлеглих і назвав це «нападом на євроатлантичний вибір Грузії»

Крім того, 4 листопада після звільнення Аласанії міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Грузії Алексі Петріашвілі також подав у відставку.

Минулого тижня у Грузії затримали чотирьох чільних військових посадовців і ще одного колишнього працівника Міноборони за звинуваченнями в розтратах державних коштів на суми в сотні тисяч доларів.

Вчора прокуратура у Грузії оголосила, що у справі про кілька випадків масових отруєнь, у яких потерпіли минулого року загалом кількасот військовослужбовців, висунула звинувачення в недбальстві проти начальника медичної служби Генштабу і начальників медслужб двох мотострілецьких бригад, а також проти трьох працівників державної компанії, що постачає продукти військовим.

XS
SM
MD
LG