Доступність посилання

ТОП новини

Уряд не перекриватиме газ та електрику в зоні АТО – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що уряд не піде на те, щоб перекрити газ та електрику тим територіям Донбасу, що наразі контролюються бойовиками.

За його словами, хоч бойовики не виплачують вартість спожитого газу у державний бюджет України, втім, Кабмін вирішив стягти ці гроші з регіону після звільнення окремих районів Донецької та Луганської областей.

«Там живуть наші люди. З терористами розберемося окремо. Уряд не дасть цим людям замерзнути, тому що це призведе до гуманітарної катастрофи. Ми будемо постачати туди газ і електроенергію. Як тільки ми відновимо контроль над територією, то та сума коштів, яка накопичена в уряді для виплат соціальних пільг і субсидій, буде зменшена на вартість електроенергії і газу, яку зараз поставляємо на територію Луганської і Донецької областей, які тимчасово контролюють російські терористи. Думаю, що це справедливо», – додає Яценюк.

Раніше голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль пригрозив проросійським бойовикам перекрити електропостачання, воду і газ, якщо ті впродовж двох діб не відновлять пошкоджені лінії електропередач і газогін.

XS
SM
MD
LG