Доступність посилання

ТОП новини

Надія Савченко назвала прізвища ще двох викрадачів – адвокат


Українська льотчиця Надія Савченко назвала прізвища ще двох викрадачів, повідомив адвокат офіцера Микола Полозов.

«Надія назвала прізвища ще двох осіб, які брали участь у її викраденні. Це – такий собі бізнесмен Карякін і Володимир Громов», – написав Полозов у своєму «Твіттері».

«Нові дані про викрадачів Савченко ми направимо у правоохоронні органи України для провадження в уже порушеній кримінальній справі», – додав адвокат.

Він також поінформував, що Надія Савченко планує у пʼятницю бути присутньою на судовому засіданні у її справі. За словами Миколи Полозова, льотчицю утримують в одиночній камері, але її настрій – «бойовий і рішучий».

Раніше прокуратура Києва оголосила підозру у викраденні Савченко двом керівникам «ЛНР» – Ігорю Плотницькому й Олександрові Попову.

Учасники соцмереж звертають увагу, що імена, названі нині Савченко, мають іще двоє з ватажків угруповання «ЛНР» – Олексій Карякін, який називає себе «головою парламенту», та Володимир Громов, так званий «начальник контррозвідки», який відповідає, зокрема, за катування затриманих.

У Росії українську льотчицю-офіцера, яка брала участь в АТО як доброволець, звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Крім того, наприкінці жовтня стало відомо, що проти Савченко хочуть відкрити ще одну справу – за «незаконний перетин кордону». Сама вона всі звинувачення відкидає, її адвокати заявляли про те, що її катують.

У жовтні московський суд продовжив термін утримання Надії Савченко під вартою до 13 лютого 2015 року.

5 листопада у МЗС України повідомили, що Росія заборонила в’зд на свою територію сестрі Надії Савченко Вірі.

XS
SM
MD
LG