Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині в ОВК № 59 очікують штурму невідомих – активісти


Активісти дніпропетровського, запорізького та криворізького Автомайданів заблоковані в приміщенні ОВК № 59 (з центром у селищі Велика Новосілка) Донецької області невідомими. Про це Радіо Свобода повідомили в Штабі національного захисту Дніпропетровської області.

За словами речниці штабу Катерини Леонової, наразі в будівлі ОВК перебувають також члени окружної виборчої комісії, а також виборча документація.

Леонова зазначає, що люди, які перебувають в будівлі ОВК, очікують штурму невідомих зі зброєю. За її словами, мета цих дій – змінити результати виборів.

«У приміщенні ОВК наразі залишається ще деяка виборча документація. Люди, які перебувають зовні, виглядають, як «Беркут», той, який свого часу був на Майдані», – розповіла Леонова.

Крім того, Штаб нацзахисту поширив заяву з вимогами до ЦВК «не гальмувати процес підрахунку» на окрузі № 59.

В середу в ЦВК заявили, що окружна виборча комісія № 59 – єдина, яка донині не подала у ЦВК оригінали протоколів, робота ОВК заблокована невідомими озброєними людьми, тому введення даних про голосування у цьому окрузі до інформаційно-аналітичної системи «Вибори» неможливе.

За даними сайту ЦВК, за результатами обробки 82,88% протоколів станом на середу на окрузі № 9 перемагає самовисуванець, міський голова міста Курахове Донецької області Сергій Сажко (понад 30% голосів виборців), на другому місці – самовисуванець, заступник Штабу національного захисту Дніпропетровщини Валентин Манько (близько 23% голосів).

Вчора активісти дніпропетровського, запорізького та криворізького Автомайданів виїхали в «проблемні» округи Донецької області, аби «не допустити фальсифікацій результатів виборів».

За даними громадянської мережі «Опора», 59-й округ – один з найбільш проблемних в Донецькій області. Спостерігачами зафіксована значна кількість порушень, у тому числі вкидання бюлетенів та маніпуляції з явкою виборців. До роботи окружної комісії неодноразово залучались силовики.

XS
SM
MD
LG