Доступність посилання

ТОП новини

У результаті обстрілів за добу п’ять військових поранені – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

П’ять військових були поранені під час сьогоднішніх обстрілів позицій українських силовиків, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Найбільш складна ситуація в районі населених пунктів Старогнатівка та Гранітне. Напружена обстановка в районі траси Бахмутка, там бойовики з мінометів неодноразово обстріляли позиції українських військових. Двічі неконтрольовані збройні формування обстріляли сили АТО в районі Заможного, що неподалік Маріуполя. В районі Вуглегірська проти українських військовослужбовців працює снайпер, вживаються заходи для його нейтралізації», – мовиться у повідомленні.

У штабі АТО також зазначають, що ситуація в районі Донецького аеропорту під контролем сил АТО, бойовики ведуть обстріли позицій українських військових в населених пунктах Піски та Авдіївка.

Позиції сил АТО проросійські сепаратисти обстріляли сімнадцять разів.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

Вчора у МЗС заявили, що з початку оголошення режиму припинення вогню на Донбасі загинули більше ніж 100 українських військовослужбовців, близько 600 поранені.

XS
SM
MD
LG