Доступність посилання

ТОП новини

Із Білорусі висилають правозахисницю-громадянку Росії


Органи внутрішніх справ у столиці Білорусі Мінську ухвалили сьогодні, що білоруська правозахисниця, громадянка Росії Олена Тонкачова має залишити країну до 5 грудня і не має права в’їжджати знову протягом трьох років, повідомив білоруський правозахисний центр «Весна».

За повідомленням, правозахисницю ще 30 жовтня повідомили, що вирішили скасувати її дозвіл на мешкання в Білорусі. Як кажуть у «Весні», формальним приводом для цього стало те, що камери відеофіксації швидкості на дорогах чотири рази зафіксували перевищення швидкості автом, зареєстрованим на ім’я Тонкачової.

Олена Тонкачова живе в Білорусі вже 30-й рік, із 1985 року, і в Росії нікого й нічого не має – всі її родичі громадяни Білорусі. Із 1996-го вона очолює в Білорусі Центр правової інформації Lawtrend. Вона допомагала захищати правові інтереси громадських організацій, надавала правову допомогу затриманим і арештованим учасникам акцій протесту проти порушень на президентських виборах у Білорусі у грудні 2010 року, а останнім часом також працювала над проблемою забезпечення доступу громадян до інформації органів державної влади.

XS
SM
MD
LG