Доступність посилання

ТОП новини

Президент США обіцяє співпрацювати з республіканцями після поразки на виборах


(архівне фото)
(архівне фото)

Перемоги республіканців на виборах у США є знаком, що виборці хочуть від Вашингтона робити свою роботу, заявив у середу президент США, демократ Барак Обама. Виступаючи на прес-конференції у Вашингтоні, він пообіцяв продуктивно співпрацювати з республіканцями.

Обама, зокрема, закликав республіканців підтримати такі кроки, як боротьбу зі спалахом гарячки ебола, і надати дозвіл на використання Збройних сил США в боротьбі проти радикального ісламістського угруповання «Ісламська держава» в Іраку й Сирії.

Раніше сенатор-республіканець Міч МакКоннелл, який в оновленому Сенаті має стати лідером більшості, заявляв, що американці очікують від представників Республіканської партії і від Білого дому, який контролюють демократи, що ті знайдуть спільні позиції і швидко ухвалять низку законів із важливих питань.

У вівторок у США обирали весь склад нижньої палати Конгресу – Палати представників і третину верхньої палати – Сенату, а також третину губернаторів штатів. За результатами цих виборів Демократична партія президента втратила більшість у Сенаті, а Республіканська партія зміцнила вже наявну в неї раніше більшість у Палаті представників.

XS
SM
MD
LG