Доступність посилання

ТОП новини

Чеські депутати засудили візит заступника голови палати парламенту до Москви


Депутати Палати депутатів, нижньої палати парламенту Чехії, ухвалили в середу постанову, яка «констатує, що заступник голови Палати депутатів Войтєх Філіп у своїй поїздці до Російської Федерації не представляє позицію Палати депутатів парламенту Чеської Республіки».

Дебати навколо відрядження Войтєха Філіпа, який також очолює Комуністичну партію Чехії та Моравії, виникли після того, як депутати довідалися, що цей політик вирушив до Москви на запрошення заступника голови Державної думи Росії Сергія Железняка.

Сергієві Железняку від березня цього року в рамках санкцій щодо Росії заборонений в’їзд до країн ЄС та США, в тому числі й до Чехії.

Як повідомляють чеські ЗМІ, заступник голови правоцентристської партії «ТОР 09» Мірослав Калоусек при цьому застеріг, що в контексті нинішніх подій у Європі візит високого чеського політичного діяча, лідера чеських комуністів «використає російська пропаганда, а це може знизити довіру до Чехії в Європейському союзі».

За ухвалення постанови, яка засуджує відрядження Войтєха Філіпа до Москви, проголосувало 99 членів Палати депутатів зі 134 присутніх, проти висловились депутати від Компартії, решта обранців від голосування утрималася.

XS
SM
MD
LG