Доступність посилання

ТОП новини

У РНБО заявляють про концентрацію російських військ біля кордону з Україною


Російська військова техніка, архівне фото
Російська військова техніка, архівне фото

У Раді національної безпеки та оборони України повідомляють про концентрацію російських військ біля кордону з Україною. Про це заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За даними РНБО, за останню добу до прикордонних з Україною районів з боку Ростова-на-Дону перекинуто близько 60 одиниць бронетехніки.

За словами Лисенка, командування Збройних сил Росії перевело окремі частини військово-транспортної авіації в Підмосков’ї та Рязанській області до бойової готовості.

Крім того, впродовж доби українські військові зафіксували шість російських безпілотників та один вертоліт. Безпілотники зафіксовано над Маріуполем та околицями міста.

4 листопада група «Інформаційний спротив» повідомила про те, що Росія підтягує до кордону з Україною оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер». Згодом у РНБО цю інформацію підтвердили, крім того, констатували суттєве посилення російської військової присутності на кордоні і підконтрольних бойовикам територіях.

Крім того, у Міністерстві оборони також підтвердили інформацію про зосередження російських військ біля кордону з Україною.

Україна та міжнародна спільнота звинувачують Росію у підтримці бойовиків на сході України. Проте Росія заперечує наявність на території України своїх регулярних військ, але заявляє, що на Донбасі є російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG