Доступність посилання

ТОП новини

Ракета-носій української розробки успішно стартує в Росії


Ракета-носій «Дніпро», спроектована Конструкторським бюро «Південне» (Дніпропетровськ) і виготовлена заводом «Південмаш» спільно з українськими та російськими підприємствами, успішно вивела сьогодні на орбіту 5 супутників, повідомляє центр інформаційних зв’язків КБ «Південне».

За повідомленням, ракета-носій стартувала з пускової бази «Ясний» в Оренбурзькій області в Росії. Це вже 21-й успішний пуск «Дніпра».

Як зазначили конструктори, на навколоземну орбіту ракета вивела японські космічні апарати – ASNARO (передовий супутник із новою архітектурою системи дистанційного зондування Землі) масою в півтонни та 4 мікросупутники.

«На сьогодні РН «Дніпро» виведено на навколоземні орбіти 124 космічних апарати 30 країн, світу в тому числі: України, Великої Британії, Аргентини, Бельгії, Бразилії, Німеччини, Данії, Єгипту, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Казахстану, Канади, Малайзії, Нідерландів, Норвегії, ОАЕ, Польщі, Росії, Саудівської Аравії, Сінгапуру, США, Таїланду, Туреччини, Франції, Швеції, Еквадору, Південної Африки, Південної Кореї, Японії», – зазначили в конструкторському бюро.

Ракета-носій «Дніпро» була сконструйована на базі найпотужнішої у світі міжконтинентальної балістичної ракети РС-20Б (за класифікацією НАТО – SS-18 «Сатана»).

За словами фахівців, на ракети, зняті з бойового чергування, замість бойової частини встановлюється космічна головна частина із супутником.

XS
SM
MD
LG