Доступність посилання

ТОП новини

Росія не має грошей на утримання жителів Донбасу – Нємцов


Російський опозиційний політик Борис Нємцов
Російський опозиційний політик Борис Нємцов

Проект «Новоросія» закритий, бо Росія не має грошей на утримання мільйонів пенсіонерів і бюджетників на сході України. Про це на своїй сторінці у Facebook написав російський опозиційний політик Борис Нємцов.

«Путін демонстративно відмовився зустрічатися з лідерами «ДНР» та «ЛНР» не лише тому, що боїться нових санкцій, але й тому, що сказати нічого. Грошей немає, щоб утримувати чотири мільйони осіб», – вважає Нємцов.

«Так, зброю постачатимуть, провокації будуть, незаконно відправляти військових до Донецька будуть, а утримувати величезний регіон – ні. Що залишається робити Захарченкові і компанії? Воювати. Шахти затоплені, роботи немає, грошей немає. Лише воювати. Ось так безславно закінчується кривава авантюра Путіна проти братнього народу», – стверджує російський опозиціонер.

Минулого тижня Нємцов прогнозував, що на Росію чекають нові санкції Заходу і продовження краху рубля. Причиною він назвав «безпардонне порушення Путіним і Лавровим мінських домовленостей, під якими стоїть підпис представника Путіна на прізвище Зурабов».

7 листопада рубль оновлює історичні мінімуми щодо провідних світових валют. Долар у ці хвилини на Московській біржі котирується близько 48 з половиною рублів, за євро дають уже понад 60 рублів. Фондовий індекс РТС втратив понад 3,5% і впав нижче позначки 1000 пунктів. Так низько цей індикатор не перебував від 2009 року, коли у світі розпочинав відновлення після фінансової кризи.

XS
SM
MD
LG