Доступність посилання

ТОП новини

Російські спецслужби ліквідували ватажка бойовиків Безлера – Данилюк


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

Одного з ватажків бойовиків на Донбасі Ігоря Безлера «Бєса» ліквідували російські спецслужби. Про це повідомив колишній радник міністра оборони України Олександр Данилюк на своїй сторінці в Facebook.

«Причиною знищення стала відмова підпорядковуватись російському військовому командуванню, намір публічно визнати контрольований банформуванням Горлівсько-Макіївський конгломерат територією України та закликати учасників інших бандформувань до пошуку компромісу з українською владою», – зазначив він.

Водночас координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук сьогодні повідомив, що в населеному пункті Горлівка «завершились заходи російських військ з нейтралізації колишнього бандформування Ігоря Безлера «Бєса».

Тимчук зазначає, що частина бойовиків перейшли під єдине командування угруповання «ДНР», частина зникли. У Службі безпеки України інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна» заявили, що наразі не мають інформації про ліквідацію Безлера.

На сайтах сепаратистів інформації про загибель Безлера немає.

Російський підполковник Ігор Безлер на прізвисько «Бєс» командував озброєними сепаратистами у Горлівці. Він є відомим через свою непередбачувану поведінку, зокрема він погрожував стратити британського журналіста газети Guardian. Служба безпеки України звинувачує Безлера в тому, що він віддав наказ збити літак «Малайзійських авіаліній».

У ЗМІ з’явилася інформація про начебто загибель Безлера, однак наприкінці липня у МВС повідомили, що він перебуває в Росії. У серпні сайти сепаратистів повідомили про військові успіхи бойовиків і приписали їх Безлерові.

XS
SM
MD
LG