Доступність посилання

ТОП новини

Москва виступає за продовження «мінського процесу» – помічник Путіна


Москва виступає за продовження «мінського процесу» в Україні і проведення чергового засідання контактної групи. Про це заявив помічник президента Росії Юрій Ушаков.

Вчора у МЗС Росії заявили, що Москва вважає недоцільним повернення до «женевського формату» переговорів. Крім того, в МЗС вкотре звинуватили Україну в порушенні домовленостей про деескалацію конфлікту на Донбасі.

Водночас бойовики угруповань «ДНР» і «ЛНР», які Україна визнала терористичними, заявляють про необхідність проведення нової зустрічі контактної групи щодо урегулювання конфлікту на Донбасі.

Вчора сепаратисти заявили про намір запропонувати на такій зустрічі нову, власну редакцію мінського протоколу.

Крім того, один із ватажків угруповання «ДНР» Олександр Захарченко зазначив, що готовий обговорювати мирне врегулювання ситуації на Донбасі особисто з президентом України Петром Порошенком.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на Сході України. Одним з пунктів мінського протоколу є забезпечення «проведення дострокових місцевих виборів згідно з законом України «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей». Згідно з цим законом, місцеві вибори в окремих районах Донбасу призначені на 7 грудня.

Проте 2 листопада бойовики провели свої «вибори» на Донбасі. Ні міжнародна спільнота, ні Україна не визнали ці «вибори». Водночас Росія заявила, що «поважає» вибір сепаратистів.

XS
SM
MD
LG