Доступність посилання

ТОП новини

Помічник Путіна про «вибори» на Донбасі: «поважати» і «визнавати» – не одне й те саме


Офіційна позиція керівництва Росії щодо псевдовиборів на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу полягає у повазі до волевиявлення учасників «голосування», заявив помічник президента Росії Юрій Ушаков. Він звернув увагу на те, що у заяві Кремля немає нічого про визнання «голосування».

«Офіційна позиція Росії висловлена у короткій, але змістовній заяві МЗС за підсумками виборів. Там використане слово «поважаємо», – заявив Ушаков.

На уточнююче запитання, чи можна поставити знак тотожності між «повагою» і «визнанням», Ушаков відповів: «Це – різні слова. Слово «поважаємо» обрали спеціально. Ми принципово оважаємо волевиявлення учасників голосування».

Визнання російською стороною незаконних «виборів» 2 листопада може стати приводом для посилення санкцій Заходу проти Росії, на цьому зокрема наголошували у США. У заяві російського МЗС за 2 листопада йшлося про «повагу до волевиявлення мешканців Південного Сходу» України, однак уже наступного дня віце-спікер Держдуми РФ Сергій Железняк повідомив, що Росія визнає «голосування» на Донбасі.

XS
SM
MD
LG