Доступність посилання

ТОП новини

Українці Італії об’єдналися в раду при посольстві


Українці у Римі
Українці у Римі

Представники українських асоціацій на Апеннінах створили громадську раду при посольстві України в Італії. Установчі збори нового об’єднання відбулися у четвер в Римі за участю 30 очільників громадських осередків з різних регіонів Італії.

«Є запит на спільну думку українців, які перебувають в Італії. До мене зверталися депутати італійського парламенти, неурядові організації з проханням назвати структуру, яка б репрезентувала загальну думку українців з того чи іншого питання», – повідомив на зборах посол України в Італії Євген Перелигін. За його словами, такий репрезентативний орган громади потрібний і українській владі, яка буде оперативніше реагувати на запити своїх громадян за кордоном.

До складу громадської ради входитимуть лише асоціації, офіційно зареєстровані в Італії. За даними посольства, таких об’єднань налічується понад 40. Учасники установчих зборів домовилися розгортати діяльність у кількох напрямках: школи і робота з молоддю, пенсійне забезпечення трудових мігрантів, волонтерський рух для доставки гуманітарної допомоги в Україну та інформаційно- пропагандистська робота в італійському медіа просторі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, ідея створення єдиного об’єднання українців Італії обговорюється протягом останніх років, але всі попередні спроби були невдалими.

За офіційними даними, на Апеннінах живуть понад 230 тисяч громадян України.

XS
SM
MD
LG