Доступність посилання

ТОП новини

У США і Європі ліквідовують сотні нелегальних сайтів і затримують організаторів


У результаті спільної операції правоохоронців США та 16 європейських країн закрито близько 400 сайтів, на яких нелегально торгували наркотиками, зброєю, дитячою порнографією чи поширювали екстремістські погляди, повідомив сьогодні Європол, поліційне агентство Європейського союзу.

За повідомленням, також у перебігу здійсненої вчора операції затримали 17 осіб, зокрема, й підозрюваного організатора сайту «Silk Road 2.0», і конфіскували коштів у віртуальній валюті «біткойн» на суму близько 1 мільйона доларів, мовиться в повідомленні.

Цю операцію вважають важливим проривом у боротьбі проти кіберзлочинності.

Учора у США повідомляли про затримання підозрюваного організатора сайту «Silk Road 2.0», на якому за час його існування продавали чи купували наркотики понад 100 тисяч осіб. За повідомленням, 26-річного Блейка Бенталла позавчора також звинуватили у низці змов – із метою контрабанди наркотиків, комп’ютерного хакерства, контрабанди підроблених документів і відмивання грошей. У разі визнання винним йому може загрожувати довічне ув’язнення.

Сайт «Silk Road 2.0» був найвідоміших із сотень, які використовували систему шифрування «Tor» для нелегальної діяльності. За повідомленнями, станом на вересень завдяки сайтові було продано товару на 8 мільйонів доларів, і на час закриття на ньому було понад 13 тисяч пропозицій купити заборонені речовини.

Цей сайт був створений після того, як первісну його версію закрили минулого року.

XS
SM
MD
LG