Доступність посилання

ТОП новини

Президент США затверджує направлення нових військ до Іраку


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Президент США Барак Обама затвердив сьогодні направлення до Іраку ще півтора тисяч американських військових, які перебуватимуть там у небойових функціях.

Ці військові навчатимуть, консультуватимуть і допомагатимуть силовим структурам Іраку, включно з регіональними силами курдської автономії «пешмерґа», для успішнішої боротьби проти радикального угруповання «Ісламська держава», повідомив речник Білого дому Джош Ернест.

Ці війська розташуються на базах біля Багдада й Ербіля, де зараз уже стоять американські військові з небойовими функціями.

Сьогодні ж Обама зустрівся в Білому домі з лідерами республіканців і демократів у Конгресі й закликав законодавців підтримати його запит і надати 5 мільярдів 600 мільйонів доларів на операції проти угруповання «Ісламська держава» в Іраку й Сирії. Із цієї суми 1 мільярд 600 тисяч мають піти на згаданих військових США в Іраку. Після передислокації додаткових півтора тисяч кількість американських військових, які навчають і консультують силові структури Іраку, складе 3 тисячі 100 осіб.

Бойові війська США вийшли з Іраку наприкінці 2011 року.

XS
SM
MD
LG