Доступність посилання

ТОП новини

У Москві прощаються з актором Олексієм Девотченком


Олексій Девотченко в спектаклі на фестивалі «Золота маска», березень 2014 року
Олексій Девотченко в спектаклі на фестивалі «Золота маска», березень 2014 року

У московському «Гоголь-центрі» сьогодні проходить прощання з актором Олексієм Девотченком, якого знайшли мертвим у квартирі 5 листопада. Актора, тіло якого кремували, поховають у Санкт-Петербурзі.

За даними столичного управління Слідчого комітету Росії, ознак насильницької смерті на тілі Девотченка не виявили. За непідтвердженою офіційно інформацією, розглядаються версії від нещасного випадку чи серцевого нападу до умисного вбивства.

Олексій Девотченко знімався в телесеріалах і художніх фільмах, популярність йому принесла роль в серіалі «Бандитський Петербург».

Актор був відомий і завдяки своїй активній громадянській позиції: був членом «Об’єднаного громадянського фронту» в Петербурзі. Член партії «РПР-Парнас». Він брав участь у багатьох акціях опозиції: цього року, зокрема, в скликанні Конгресу інтелігенції «Проти війни з Україною і пропагандистської істерії», в «Марші правди» за свободу ЗМІ і проти пропаганди. У 2011 році Девотченко відмовився від звання «Народний артист Росії» і двох державних премій, заявивши, що не хоче отримувати нагороди з рук президента Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG