Доступність посилання

ТОП новини

З Харкова до Нідерландів відправили останки жертв авіакатастрофи малайзійського «Боїнга»


До Нідерландів відправили останки загиблих зі збитого «Боїнга»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

До Нідерландів відправили останки загиблих зі збитого «Боїнга»

В міжнародному аеропорту Харкова відбулася церемонія прощання з жертвами збитого малазійського літака «Боїнг-777». Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в жалобній церемонії взяв участь міністр МЗС королівства Нідерланди Берт Кундерс і голова Харківської обласної адміністрації Ігор Балута.

Рештки загиблих напередодні були доставлені на територію заводу імені Малишева. Після підготовки до транспортування та оформлення всіх документів, п’ять трун із останками загиблих відправили літаком до Ейндховена (Голландія), де відбудеться ідентифікація.

«В нашій країні у понеділок буде оголошений національний день смутку. І коли я виступатиму перед рідними загиблих, то я наголошу на солідарності яку проявила українська сторона, як в процесі збору залишків загиблих, так і в розбиранні уламків літака», – наголосив Берт Кундерс.

За словами міністра МЗС Нідерландів, він не може остоточно сказати коли будуть ідентифіковані всі тіла жертв авіакатастрофи.

«Залишаються невпізнаними дев’ять пасажирів «Боїнг-777». Я не можу вам сказати коли, і чи будуть остаточно ідентифіковані усі загиблі. Але, враховуючи ту співпрацю, що склалася між нами й Україною, я сподіваюся, що нам вдасться максимально наблизитися до ідентифікації усіх жертв», – зазначив Берт Кундер.

За його словами, збирання уламків літака на території, окупованій сепаратистами, є важливим для результатів слідства.

«Я з нетерпінням чекаю коли ми можемо розпочати ці дії, все залежатиме від ситуації з безпекою на тій місцевості. Поки у мене немає відповіді на це запитання щодо того коли це відбудеться і де саме», – зазначив міністр МЗС Нідерландів.

Під час спілкування з пресою голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута повідомив, що сьогодні зранку була проведена нарада представників Голландії та України, на якій сторони визначилися з подальшою роботою пошукової місії.

17 липня у небі над Донецькою областю підтримувані Росією бойовики збили літак «Боїнг-777» компанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур. Літак було збито із зенітно-ракетного комплексу «Бук». Усі 298 осіб, які перебували на борту, загинули. Більшість з них –194 пасажири – були громадянами Нідерландів.

XS
SM
MD
LG