Доступність посилання

ТОП новини

Россільгоспнагляд зняв обмеження для ввозу до Криму продукції з материкової України – ЗМІ


Россільгоспнагляд вирішив «дозволити» українським підприємствам ввозити на окуповану Росією територію Криму продукцію з материкової України, в тому числі, товари неатестованих підприємств. Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на кримське бюро радіостанції «Голос Росії».

Як заявив заступник голови кримського управління Россільгоспнагляду Юрій Єпанов, таке рішення ухвалене не в останню чергу через нестабільне постачання товарів у негоду Керченською поромною переправою.

«Сьогодні на кордоні ми пропускаємо всі підприємства України, стежимо за тим, щоб не було перефасування. Основним пунктом вимоги у нас є можливість огляду автотранспорту та вантажів, які вони перевозять. Тому, якщо везуться з неатестованих підприємств, то доводиться моніторити повністю продукцію», – сказав Єпанов.

Щоб уникнути недопущення дефіциту продуктів харчування і підвищення цін «влада» Криму попросили Росію відкрити підприємствам України допуск до завезення продукції на півострів, зауважив Єпанов.

Раніше в Россільгоспнагляді повідомили, що з 1 січня 2015 року всі продукти на територію Криму зможуть ввозити тільки підприємства, які пройдуть атестацію російської Федеральної служби з ветеринарного і фітосаніторному нагляду.

XS
SM
MD
LG