Доступність посилання

ТОП новини

Жодна країна, навіть Росія, не визнала псевдовиборів в «ДНР» і «ЛНР» − Клімкін


Жодна країна в світі, зокрема Росія, не визнала псевдовиборів 2 листопада в так званих «ДНР» і «ЛНР», заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Ми отримали те, чого очікували, в тому сенсі, що абсолютно ніхто, жодна країна, зокрема Росія, ні юридично, ні політично, і це підтверджує сьогоднішня заява (помічника президента РФ Юрія Ушакова – ред.), що ці вибори не визнано», - сказав він в інтерв'ю «5 каналу».

Міністр зазначив, що Євросоюз і всі його країни-члени чітко заявили, що те, що відбулося 2 листопада на Донбасі, є порушенням мінських домовленостей, які спрямовані на виконання мирного плану президента України.

«17 листопада буде засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС і саме на цьому засіданні обговорюватимуться подальші кроки. Але я впевнений, що ЄС буде обговорювати різні варіанти санкцій, зокрема стосовно тих, хто організував цю дію, яка чомусь називається якимись «виборами 2-го листопада», − підсумував міністр.

Росія, на відміну від решти світу, відгукнулася на незаконні «вибори» сепаратистів у захоплених ними частинах Донбасу не засудженням і відкиненням, а словами про «повагу», хоча все ж офіційно не заявляла про їхнє «визнання» (з такими заявами виступали окремі російські політики). На Заході Росію багато разів попереджали, що визнання сепаратистських «виборів», проведених усупереч «мінським домовленостям», призведе до нових санкцій проти неї.

XS
SM
MD
LG