Доступність посилання

ТОП новини

Москаль заявляє про загрозу гуманітарної катастрофи в селищі Чорнухине на Луганщині


Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль
Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль

На Луганщині в селищі Чорнухине назріває гуманітарна катастрофа. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

«Найбільш напружена ситуація склалася поблизу селища Чорнухине Попаснянського району, яке протягом учорашнього дня п’ять разів обстрілювали із систем залпового вогню «Град», – повідомляє Москаль.

За даними обдержадміністрації, у результаті обстрілів у населеному пункті пошкоджена система електро, газо-, водо- та теплопостачання, є зруйновані житлові будинки, поранений один український силовик.

Проте підійти туди наразі неможливо через бойові дії, які не припиняються, заявляють в Луганській облдержадміністрації.

Крім того, за даними Москаля, протягом неділі бойовики здійснили артилерійські та мінометні обстріли контрольованих Україною населених пунктів Луганської області.

Раніше у РНБО заявили, що на окупованих територіях Донбасу бойовики і далі порушують режим припинення вогню і в окремих районах нарощують живу силу й військову техніку, зокрема у Луганській області зафіксовано стягування військової техніки та живої сили бойовиків до міст Щастя, Первомайська, Попасної та Слов'яносербська.

Крім того, 8 листопада спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про обстріли Донецька, появу конвоїв важкого озброєння і танків на території, підконтрольній угрупованню «ДНР».


XS
SM
MD
LG