Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Данія домовилися спростити візовий режим для українців – Клімкін


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Сьогодні у Києві підписали українсько-данську міжурядову угоду зі спрощення візового режиму між країнами. Про це після закінчення переговорів між міністрами закордонних справ двох держав повідомив очільник українського МЗС Павло Клімкін.

«Данія завжди була однією з рушійних сил нашої підтримки всередині Євросоюзу. І те, що ми сьогодні підписали угоду про спрощення видачі віз, – це ще один доказ цієї підтримки. Ми визначили питання енергетичної співпраці і верховенство права двома найбільшими треками для нашої взаємодії», – зазначив Клімкін.

За його словами, незабаром при Міністерстві енергетики України має відкритись енергетичний центр Данії.

Міністр закордонних справ Данії Мартін Лідеґор підтвердив, що Данія зацікавлена у проведенні реформ і енергетичній незалежності. За словами міністра, народ Данії висловлює свою солідарність з боротьбою українців за незалежність і демократію.

Лідеґор під час перебування у Києві також відвідав у Національному художньому музеї України виставку («Музей свободи»), яка присвячена подіям Євромайдану.

Лідеґор також відвідає Одесу, де зустрінеться з керівництвом області та міста, виступить з відкритою лекцією в Одеському університеті та відвідає міжнародний пункт пропуску на кордоні з Молдовою «Кучурган».

Данія бере лише обмежену участь у шенгенських візових домовленостях у ЄС, тому укладені раніше угоди між Україною і Євросоюзом про спрощення оформлення віз не стосувалися Данії автоматично – з нею, а також із членами «шенгену» з-поза меж Євросоюзу, Україна домовляється про візові спрощення окремо.

XS
SM
MD
LG