Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Чехії: санкції проти Росії діють, можливість нових розглянуть через тиждень


Лубомір Заоралек, архівне фото
Лубомір Заоралек, архівне фото

Міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек заявив сьогодні, що Рада ЄС у закордонних справах на засіданні наступного понеділка, 17 листопада, розгляне ситуацію в Україні як одне з пріоритетних питань, але уникнув відповіді на запитання, чи має ЄС посилити санкції проти Росії через проведення так званих «виборів» 2 листопада на теренах, які перебувають під контролем сепаратистів.

В інтерв’ю Радіо Свобода у Празі Заоралек також сказав, що наразі важко говорити, чи будуть санкції ЄС проти Росії посилені, чи залишені на нинішньому рівні. За його словами, все буде залежати від розвитку подій на цьому тижні і інформації, що її надає спеціальна спостережницька місія ОБСЄ на Донбасі.

Голова чеської дипломатії також заявив, що санкції проти Росії дієві і мають ефект.

«Я переконаний, що вони спрацьовують. Це справді так! Чітко видно, що вони спрацьовують. Я не можу уявити ситуації, що ми, Євросоюз, сиділи б і взагалі нічого не робили. Санкції – це був конкретний крок із боку Європейського союзу, і я переконаний, що санкцій ефективні і корисні для справи», – сказав Заоралек Радіо Свобода.

Засідання Ради ЄС 17 листопада буде першим під головуванням нового верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Моґеріні.

XS
SM
MD
LG