Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ повідомляє, що її спостерігачі інформують російських військових про українські війська


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які вчора зустрічалися з представниками України і Росії у Спільному центрі контролю і координації, повідомили їм про важку артилерію і танки, які вони бачили біля контрольованого українськими силами села Карлівка Донецької області, повідомили сьогодні в Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Спостерігачі і далі будуть співпрацювати зі спільним центром, мовиться в повідомленні.

За цим повідомленням, двоє спостерігачів місії опинилися в Карлівці попереднього дня, коли поверталися з патрулювання в підконтрольному українським силам Краматорську на свою базу через Карлівку – село за півтора десятка кілометрів на півночі від Донецька, що лежить на дорозі на село Піски й до Донецького аеропорту. Як повідомили в ОБСЄ, там українські військові затримали спостерігачів, вимагаючи від них документи на проїзд у зону антитерористичної операції, і врешті пропустили їх через Карлівку на їхню базу в неуточненому місці – як виглядає з повідомлення, в зоні, захопленій сепаратистами.

У Спільному центрі контролю і координації на Сході України працюють представники ОБСЄ, Збройних сил України, а також Збройних сил Росії, яка надає сепаратистам широку підтримку. Офіційно Росія стверджує, що ніяким чином не причетна до дій сепаратистів.

В Україні останнім часом лунає дедалі більше звинувачень на адресу ОБСЄ у фактичній співпраці з Росією й сепаратистами в перебігу нинішнього конфлікту. В ОБСЄ це заперечують.

XS
SM
MD
LG