Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство оборони рекомендує урядові відновити курс військової медицини


Міністерство оборони України рекомендує урядові поновити кафедри військової медицини, закриті у 2006 році, повідомив керівник військово-медичного департаменту Міноборони Віталій Андронатій, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

«Зараз готовий проект постанови Кабінету міністрів, щоб ці кафедри повернути. Ситуація в АТО показала, що всі лікарі повинні володіти принципами організації воєнної медицини, воєнно-польової хірургії, тому що вона має певну специфіку і відрізняється від тієї планової хірургії, якою хірурги користуються у своїх лікарнях», – зазначив Андронатій.

За його словами, раніше фахівці військово-медичного департаменту Міноброни і радник президента України Ольга Богомолець виступили з ініціативою відродити військово-медичну освіту, починаючи з педагогічних, військових і медичних вузів. Школярі також повинні отримати знання з надання невідкладної домедичної допомоги, вважає Андронатій.

У вересні цього року з ініціативи Богомолець і керівників Міністерства оборони і Державного комітету з надзвичайних ситуацій в Україні відбулись військово-медичні тренінги.

XS
SM
MD
LG