Доступність посилання

ТОП новини

Змінити чиновника чи замінити?


Політика не брудна, так кажуть, щоб порядні туди не йшли – заступник Сумської ОДА
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

Політика не брудна, так кажуть, щоб порядні туди не йшли – заступник Сумської ОДА

Поки в усіх на вустах «люстрація», на Сумщині вже з’явились по-справжньому нові обличчя. На посаду заступника голови облдержадміністрації наважився молодий науковець, фізик, Андрій Крамченков. Каже, що сприйняв нову посаду, як виклик. Хоче показати, чим насправді має займатися чиновник.

«Політика – це брудна справа». Насправді, це дуже велика брехня, яка в інформаційне поле вкидається для того, щоб порядні люди не хотіли йти в державне управління. А туди йдуть всілякі негідники, які крадуть ваші гроші. Коли я йшов на цю посаду, я для себе поставив задачу «мінімум» – довести, що може прийти людина на такий високий рівень державної влади і не замазатися», – зазначає Андрій Крамченков.

Він каже, що готовий працювати з усіма, хто прагне конструктиву й змін. А нині розробляє стратегію розвитку Сумщини.

«Політична боротьба – це політична боротьба, а доля України – це доля України. Якщо вас цікавить доля Сумщини, наприклад, якщо ви не працюєте на її знищення, не працюєте на ту саму Росію, то мене реально не цікавить ваше політичне забарвлення, абсолютно. Є інтереси області, давайте на них працювати, виносити за дужки політичні інтереси і все», – говорить Андрій.

Також на меті Крамченкова змінити різновид чиновника – «чиновника-паразита».

Треба знищити маразм, який у нас всюди є
Андрій Крамченков

«Треба знищити маразм, який у нас всюди є. Велика мудрість, яку треба доносити вже не до людей, а до чиновників – «Не заважайте людям працювати! Не треба нічого робити. Ти просто сиди пасьянс «Косинку» розкладай в кабінеті, але не заважай нормальним людям працювати. І вони все зроблять самі», – каже Андрій.

«Слід змінювати не людей у кріслах, а людей у головах»

Серйозно замислюється про кар’єру чиновника громадський діяч Владислав Діброва. Молодий чоловік хоче власним прикладом замінити уявлення про владу, як корупційну систему.

«Підштовхує йти у владу ситуація, це, мабуть, втома і лінь. Втома із розряду: «втомилися дивитися на це», а лінь – вже не наша, а лінь попередніх чиновників адаптовуватись до нових запитів сьогодення», – зауважує Діброва.

Найперше, каже він, «слід змінювати не людей у кріслах, а людей у головах».

Люди самі повинні себе забезпечувати, самі допомагати собі і не очікувати, що їм буде хтось допомагати
Владислав Діброва

«23 роки пройшло, але в головах людей ситуація не змінюється і чомусь люди чекають, що хтось за них повинен зробити, тобто держав повинна зробити, хтось. Насправді підхід треба змінювати, потрібно говорити про те, що люди самі повинні себе забезпечувати, самі допомагати собі і не очікувати, що їм буде хтось допомагати», – говорить Владислав Діброва.
Утім нові обличчя у місцевій владі досі несистемне явище. Громадськість та журналісти фіксують лиш міжобласні та міжрайонні рокіровки на посадах. Відтак кульгає прозорість влади. Згідно з останніми дослідженнями Громадянської мережі «Опора» Суми посідають четверте місце з низьким рівнем публічності міської влади в 57%.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG