Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ оголосила у розшук двох колишніх керівників «Надр України»


Печерський райсуд Києва оголосив у розшук двох колишніх голів правління компанії «Надра України», яких підозрюють у зловживанні владою, повідомляє Генеральна прокуратура. Таке рішення суд ухвалив 11 листопада, додали у відомстві.

«Як було встановлено під час розслідування, двоє колишніх голів правління ПАТ «НАК «Надра України», всупереч чинному законодавству України, незаконно підписали у 2012-2013 роках з керівництвом одного з ТОВ договори купівлі-продажу часток спільного майна державного підприємства ПАТ «НАК «Надра України». Це призвело до виходу ПАТ «НАК «Надра України» зі складу учасників спільної діяльності за договорами щодо видобутку вуглеводнів (природного газу) на Сахалінському родовищі Харківської області», – йдеться в повідомленні.

Таким чином, як кажуть у ГПУ, внаслідок злочинних дій голів правління «Надр України» держава втратила контроль за видобуванням газу на Сахалінському родовищі (Харківська область) і можливість одержання прибутків.

«За період 2012-2013 років на Сахалінському родовищі без участі ПАТ «НАК «Надра України» учасниками спільної діяльності видобуто газу у кількості 363 мільйонів кубометрів загальною вартістю понад 1 мільярд 270 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.

За даними ГПУ, суд дав дозвіл на затримання цих осіб.

XS
SM
MD
LG