Доступність посилання

ТОП новини

Найбільше інвесторів цікавить українська енергетика – організатор форуму в США


©Shutterstock
©Shutterstock

12 листопада у Нью-Йорку відбудеться міжнародний інвестиційний форум «Інвестуй в Україну». Участь у ньому братиме понад 100 компаній. Найбільше західних інвесторів цікавитьсільське господарство, ІТ-сектор, ринок споживчих товарів та енергетика. Про це розповілаорганізатор форуму Марія Барабаш.

– Чи залишився в американських інвесторів інтерес до України після всього, що сталося за цей рік?

– Так. Ми бачимо зацікавленість інвесторів. Ми розуміємо, що ситуація дуже складна, але саме зараз для України дуже важливо наголосити на необхідності інвестицій в Україну.

– Яка кількість компаній зареєстрована для участі в цьому форумі, принаймні, висловили інтерес до нього?

– Більше ста компаній.Наприклад, більше 30 компаній приїжджають до Нью-Йорка, щоб переговорити з американськими інвесторами щодо своїх інвестиційних проектів.

– Які галузі західні інвестори називають найбільш перспективними для інвестування в Україні?

2014 року великий інтерес отримала галузь енергетики, зокрема, через курс валют, через газове питання та через ситуацію на сході України
Марія Барабаш

– По-перше – це сільське господарство. По-друге – це ІТ-сектор та ринок споживчих товарів. Але саме з 2014 року великий інтерес отримала галузь енергетики, зокрема, через курс валют, через газове питання та через ситуацію на сході України.

– Чи можете Ви назвати конкретні компанії чи конкретні проекти, які конкретно вже зараз хочуть прийти в Україну? І про які саме інвестиції ідеться?

Ми отримали запит від американської енергетичної компанії. Вони дуже зацікавлені сектором альтернативної енергетики, а саме сонячними електростанціями
Марія Барабаш

– Ми отримали запит, наприклад, від американської енергетичної компанії. На жаль, ми не можемо зараз говорити про ім’я, але вони дуже зацікавлені сектором альтернативної енергетики, а саме сонячними електростанціями і планують придбати такі електростанції в Україні. Це буде їх перша інвестиція в Україні і сьогодні ми поговоримо з ними про це.

– Які зміни інвестори хочуть побачити в українському законодавстві чи суспільстві перед тим, як вкласти свої гроші в Україну?

Повинен захищатися інтерес інвесторів на рівні законодавства, потрібні докорінні зміни у відношенні до інвесторів
Марія Барабаш

– По-перше, потрібні докорінні реформи. Потрібні реформи у сфері законодавства, повинен захищатися інтерес інвесторів на рівні законодавства, потрібні докорінні зміни у відношенні до інвесторів. До цього часу це дуже було важко, але не так багато цим займалися. І ми, зі свого боку, готові допомагати державі для того, щоб підтримати цей інтерес, щоб відновити авторитет держави серед іноземних інвесторів і закликати їх до нашої такої перспективної держави.

– Чи йде на зустріч український уряд і українська держава до інвесторів зараз. Які конкретні кроки робить уряд для того, щоб привабити інвесторів сьогодні?

– Уже зроблена реформа адміністративного апарату, а також закон про люстрацію – це те, що по-перше потрібно інвесторам. Ми зараз бачимо, що є підтримка з боку держави. Наприклад, на конференції буде заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків на прямому зв’язку з Києва розповідати про останні реформи президентської адміністрації. А також сподіваємося, що він запевнить інвесторів, що Україна буде мати дуже сильне підґрунтя для роботи з інвесторами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG