Доступність посилання

ТОП новини

Сьомий «гуманітарний конвой» Росії вирушив до Ростовської області


Російський «гуманітарний конвой», архівне фото
Російський «гуманітарний конвой», архівне фото

Вантажівки сьомого «гуманітарного конвою» Росії вирушили до Ростовської області на кордоні з Україною. Про це повідомив заступник голови Міністерства надзвичайних ситуацій Росії Володимир Степанов.

За його словами, колона буде формуватися в цьому регіоні, і коли вантажі будуть зібрані в необхідній кількості, вона відправиться в Донбас.

Вчора у МНС Росії заявили, що чергову колону з гуманітарною допомогою планують сформувати до кінця тижня.

Росія вже шість разів вводила в захоплені сепаратистами й російськими військами території в частині Донбасу автоколони з невідомим вантажем, які вона називає «гуманітарними конвоями», без дозволу української сторони, без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста й на порушення міжнародних норм.

4 листопада шостий російський «гуманітарний конвой» перетнув українсько-російський кордон. Перед цим Росія надіслала два конвої 31 жовтня і 2 листопада. І в Україні, і у світі різко критикували такі дії Росії.

За даними РНБО, шостим «гуманітарним конвоєм» з Росії були завезені тренажери для навчання бойовиків фаховим спеціальностям у різних військових галузях, а також завезено різноманітне обладнання для облаштування полігону, щоб навчати бойовиків на території України.

Раніше в РНБО України заявляли, що російські вантажівки з «гуманітарного конвою», повертаючись в Росію, вивозили з українських заводів на Донбасі військове обладнання. Також цим транспортом до Росії вивозили тіла убитих в Україні російських солдатів, твердять в РНБО.

XS
SM
MD
LG