Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія запроваджує нові заходи проти Росії слідом за ЄС


Федеральна рада (уряд) Швейцарії запровадила сьогодні нові заходи проти Росії через становище в Україні, повідомила прес-служба Державного секретаріату (федерального міністерства) з економічних питань у Берні.

Як мовиться в повідомленні, йдеться про нові заходи, які мають унеможливити обхід раніше накладених міжнародних санкцій Європейського союзу, до якого Швейцарія не належить.

Нові заходи повторюють останню наразі хвилю санкцій Євросоюзу, накладену у вересні. Йдеться про обмеження можливостей кредитування п’яти російських банків і шести компаній, розширення ще на 24 імена й назви фізичних і юридичних осіб санкційного списку тих, із ким заборонено укладати нові угоди, а до списку обмежень щодо товарів військового і подвійного призначення додані ще дев’ять російських компаній.

Федеральна рада Швейцарії продовжує уважно стежити за становищем в Україні і залишає право вжити й подальших заходів, залежно від розвитку ситуації, мовиться в повідомленні.

Швейцарія формально не запроваджує проти Росії власних санкцій, але з деяким відставанням повторює санкції ЄС.

Наступного понеділка в Євросоюзі розглядатимуть нинішній стан санкцій проти Росії у світлі останніх подій, зокрема, незаконних «виборів», що їх провели на захоплених територіях частини Донбасу підтримувані Росією сепаратисти. Останніми днями занепокоєння Заходу посилилося через усе нові свідчення, що Росія знову вводить на Схід України свої війська. У ЄС уже заявляли, що про зменшення санкцій не може бути й мови, але не виключали, що можливе й розширення.

XS
SM
MD
LG