Доступність посилання

ТОП новини

США стурбовані через активізацію протистояння в Нагірному Карабаху


CША стурбовані через активізацію протистояння Вірменії та Азербайджану, маючи на увазі, що азербайджанські військові збили 12 листопада бойовий вертоліт Мі-24 так званих «сил самооборони» Нагірного Карабаху. Цей регіон Азербайджану вже понад два десятки років контролюють етнічні вірмени.

Речниця Держдепартаменту Джен Сакі назвала інцидент «ще одним нагадуванням» про необхідність зниження напруженості та повагу до режиму припинення вогню в регіоні. Вона наголосила, що цей конфлікт не має «військового вирішення».

Група посередників під егідою ОБСЄ, у якій працюють представники Франції, Росії та США, заявила, що інцидент показує «актуальність активізації зусиль з пошуку сталого врегулювання» багаторічного конфлікту між Азербайджаном і Вірменією.

Баку твердить, що азербайджанські війська поцілили у вертоліт, який «намагався відкрити вогонь». Представник вірменських сил Нагірного Карабаху заявив, що вертоліт здійснював тренувальний політ. Міністерство оборони Вірменії назвав інцидент «безпрецедентною провокацією».

XS
SM
MD
LG