Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього працівника СБУ, який впустив бойовиків до аеропорту Донецька, судитимуть


=
=

Слідчі головного слідчого управління СБУ направили до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника одного з підрозділів управління СБУ в Донецькій області, повідомляє прес-служба відомства.

«У травні офіцер, зрадивши Військовій присязі, вступив у злочинну змову з бойовиками терористичної організації «ДНР» та взяв участь у захопленні адміністративної будівлі міжнародного аеропорту міста Донецьк», – йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що наразі зловмисник перебуває під вартою і чекає на вирок суду.

Справу розслідували за статтею 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України.

За вчинення зазначеного злочину законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.

7 листопада СБУ затримала колишнього співробітника СБУ, який у травні забезпечив проникнення сепаратистів до аеропорту Донецька.

Тоді ж оприлюднили запис із камер спостереження Донецького аеропорту, в якому зафіксовано співробітника СБУ, який, використовуючи власну магнітну картку, забезпечив безперешкодне проникнення до адмінбудівлі аеропорту членів угруповання «ДНР», у тому числі ватажка батальйону «Восток» Олександра Ходаковського і так званого міністра «ДНР» Олександра Бородая».

​Відео: Служба безпеки України

Наприкінці травня сепаратисти захопили Донецький міжнародний аеропорт, проте згодом українські силовики звільнили аеропорт.
Донецький аеропорт контролюють українські військові, але бойовики регулярно атакують позиції бійців АТО.

XS
SM
MD
LG