Доступність посилання

ТОП новини

Голова ПА ОБСЄ: дії спостерігачів в Україні обмежують


Ілкка Канерва (п)
Ілкка Канерва (п)

Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ заявляє, що Спостережна місія організації на двох російських пунктах пропуску на кордоні з Україною стикається з «неприйнятними обмеженнями» мандату на спостереження за кордоном із Росією.

Як заявив Ілкка Канерва на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, спостерігачі ОБСЄ можуть повідомляти «лише про те, що вони бачать через офіційний пункт пропуску на крихітній ділянці кордону».

«Якщо нам не дозволяють робити справу правильно, то постає питання – чи варто це робити взагалі», – сказав Канерва.

Спостерігачі іншої місії ОБСЄ – Спеціальної моніторингової місії в Україні – повідомляли про військові конвої без розпізнавальних знаків, що рухалися по українській території, контрольованій проросійськими бойовиками, але не змогли ідентифікувати їхнє походження. При цьому Спостережна місія в російських пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк» у Ростовській області ніяких пересувань військової техніки у цих двох точках не бачила.

У НАТО 12 листопада заявили, що «численні колони» російських танків, артилерії і протиповітряних установок перейшли кордон з Росії на контрольовані бойовиками території України у попередні два дні. Цю заяву Москва заперечує.

XS
SM
MD
LG