Доступність посилання

ТОП новини

Поранено п’ятеро військових в районі Донецького аеропорту – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

Сьогодні під час доставки продовольства та проведення планової ротації особового складу зазнали поранень п’ятеро військових у районі Донецького аеропорту, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

За даними штабу, бойовики з засідки обстріляли колону військової техніки українських силовиків: вели вогонь з крупнокаліберних кулеметів, автоматичних гранатометів та снайперських гвинтівок.

Крім того, за добу бойовики 24 рази обстріляли позиції українських військових, зокрема, упродовж дня сепаратисти неодноразово обстрілювали блокпости в районі населених пунктів Красногоровка, Углегорськ, Дебальцеве.

У штабі АТО також повідомляють, що вибухи від мінометних та артилерійських розривів було чутно поблизу населених пунктів Нікішине, Міус, Чернухіне та Золоте.

Українські силовики наголошують, що сили АТО завдають вогневих ударів у відповідь на обстріли з боку бойовиків.

Неподалік Горлівки артилерійські підрозділи сил АТО завдали вогневого удару по бойовиках, які планували атакувати населений пункт Дзержинськ. За підтвердженою інформацією, внаслідок вогневого нальоту знищено до 10 одиниць озброєння та військової техніки та до 20 бойовиків, заявляють у штабі АТО.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

1 листопада в ООН повідомили, що за час проведення АТО щонайменше 4035 людей загинули, 300 людей були вбиті вже після оголошення перемир’я на Донбасі.

XS
SM
MD
LG