Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: луганські сепаратисти розповідають, що воюють одні з одними


Сепаратист на Луганщині, архівне фото
Сепаратист на Луганщині, архівне фото

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні повідомили сьогодні про заявы луганських сепаратистів про бої між різними угрупованнями.

За цим повідомленням, представник нерегулярного збройного угруповання в місті Краснодоні, пов’язаного з угрупованням «ЛНР», розповів позавчора спостерігачам про постійні сварки між сепаратистами в цьому місті і представниками «ЛНР» у Луганську.

За словами цього бойовика, сварки довели й до перестрілки між двома сторонами і до затримання групи луганських сепаратистів краснодонськими на деякий час, мовиться в повідомленні.

Раніше інформація про бої через суперництво між різними угрупованнями сепаратистів чи й між сепаратистами й російськими військами в захопленій ними частині Донбасу надходила з різних українських джерел, але самі сепаратисти не підтверджували її.

В утримуваній наразі сепаратистами частині Луганської й Донецької областей, крім широко відомих збройних угруповань «ЛНР» і «ДНР», діє також велика кількість дрібніших угруповань, які контролюють окремі ділянки території і не бажають віддавати свого контролю іншим сепаратистським групам.

XS
SM
MD
LG