Доступність посилання

ТОП новини

Північна Корея направляє спецпосланця до Росії


Цой Рьон Хе
Цой Рьон Хе

До Росії приїде спецпосланець лідера Північної Кореї Кім Чен Ина у той час, як Пхеньян стикається із все більшою міжнародною ізоляцією.

Як повідомили в МЗС Росії, член президії політбюро Центрального комітету Трудової партії Кореї, секретар ЦК ТПК Цой Рьон Хе, перебуватиме в Росії з 17 по 24 листопада.

Під час візиту «планується обговорити актуальні питання двосторонніх відносин, включаючи підвищення рівня політичного діалогу і шляхи активізації торговельно-економічної взаємодії, ситуацію на Корейському півострові і в регіоні Північно-Східної Азії, а також деякі міжнародні проблеми, що представляють взаємний інтерес», – йдеться в повідомленні.

Аналітики вважають, що Північна Корея прагне до зміцнення відносин зі своїм колишнім радянським покровителем для підтримки балансу з Китаєм, ставлення якого до Пхеньяну стало прохолоднішим через проведення КНДР ядерних випробувань і загрози ядерних ударів по Сеулу і Вашингтону.

Заява про майбутній візит з’явилася напередодні очікуваного голосування в Генеральній асамблеї ООН наступного тижня щодо резолюції, запропонованої ЄС і Японією, яка засуджує ситуацію з правами людини в Північній Кореї.

XS
SM
MD
LG