Доступність посилання

ТОП новини

Пропозиції Яценюка щодо нового складу Кабміну учасники переговорів ще не обговорювали


Верховна Рада, архівне фото
Верховна Рада, архівне фото

Учасники коаліційних переговорів ще не обговорювали пропозиції прем’єр-міністра Арсенія Яценюка щодо складу нового Кабінету міністрів, заявив представник партії «Блок Петра Порошенка» Микола Томенко.

«Я думаю, що це позиція прем’єр-міністра. Вона продиктована тим, що ми погодили на цих коаліційних переговорах, що прем'єр вносить (кандидатуру – ред.) до складу уряду й бере на себе політичну відповідальність за нього. Ця теза погоджена всіма п’ятьма партіями», – заявив він.

Томенко зазначив, що оголошення кандидатур «ні з ким це не погоджено», а міністрів має пропонувати коаліція.

За його словами, коаліція пропонує кандидатури до уряду, після цього відбувається обговорення і голосування по кожній кандидатурі на посаду міністра.

Водночас представник партії «Народний фронт» В’ячеслав Кириленко зазначив, що під час коаліційних переговорів було вирішено, що прем’єр-міністр пропонує свої кандидатури в новий Кабмін.

За його словами, робоча група щодо коаліційної угоди не буде обговорювати кандидатури, запропоновані Яценюком, це зробить кожна партія самостійно.

Сьогодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив кандидатури міністрів у новому Кабінеті міністрів.

Напередодні представник партії «Народний фронт» Вікторія Сюмар повідомила, що учасники коаліційних переговорів досягли консенсусу: коаліція буде формуватися винятково фракціями, а Кабмін – прем’єр-міністром за узгодження з коаліцією.

XS
SM
MD
LG