Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомляє про затримання 9 членів «ДНР»


Контррозвідка Служби безпеки України протягом останньої доби затримала дев’ятьох активних учасників угруповання «ДНР», повідомляє прес-служба СБУ.

«Троє мешканців Донеччини допомагали підрозділу розвідки з угруповання «Бєса» переховувати зброю і боєприпаси, які бойовики планували використати для проведення терористичних актів на території України. Під час затримання зловмисників вилучено гранати РПГ-22, РПГ-26 та близько 400 бронебійно-запалювальних боєприпасів калібру 7,62», – мовиться в повідомленні.

За даними СБУ, ще один затриманий організовував блокпости у Сіверську Донецької області, надавав допомогу бойовикам бандформування під керівництвом «Албанця» з їхнього транспортування і перевезення зброї.

«Серед затриманих також є громадяни України, які безпосередньо входили до складу незаконних воєнізованих формувань «ДНР», – додали в СБУ.

За даними відомства, контррозвідка продовжує виявляти і затримувати інформаторів бойовиків.

«Зокрема, мешканець Красноармійська збирав і передавав терористам інформацію про пересування і дислокацію окремих військових підрозділів України, які беруть участь в АТО. Інший інформатор повідомляв на «гарячу лінію» «ДНР» дані про дислокацію і пересування техніки Збройних сил України територією села Кирилівка Волноваського району Донецької області. Крім того, затримано розвідника-навідника і коректувальника вогню по позиціях українських військових», – додали в спецслужбі.

Підтвердження цих даних з інших джерел немає.

Українська влада почала антитерористичну операцію проти проросійських бойовиків на сході України у квітні цього року. Попри оголошене на початку вересня перемир’я, бої на Донбасі не припиняються.

XS
SM
MD
LG