Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську творчі люди продають побачення, щоб зібрати кошти для бійців АТО


У Дніпропетровську сьогодні почався аукціон зустрічей «Допоможи Україні»: творчі люди продають право на побачення з собою, щоб зібрати кошти для бійців АТО.

Як розповіла ініціатор акції, журналіст Катерина Колонович, продавати побачення – це простий спосіб зібрати кошти для української армії: стати «лотом» може будь-хто, хто надасть своє фото, напише кілька рядків про себе та свої уподобання, в якому місті готовий зустрітись та що планує робити на зустрічі.

«Тим, хто хоче допомогти армії, необхідно зробити ставку на вподобаному лоті. Зустріч виграє той, чия ставка буде найвищою на момент закінчення аукціону. Також у нас є лоти, які готові зустрітися з кожним, хто поставить ставку. Наприклад, активіст руху «ЗОВ» В’ячеслав Поєзднік поговорить про інспекторів ДАІ з усіма, хто поставить ставку. Стартова ціна кожного лоту – 100 гривень. На даний момент найвища ставка – 500 гривень», – розповіла Колонкович.

Наразі зустрічатись заради доброчинності з людьми готові письменники, журналісти, блогери, спортивні тренери, музиканти, історики, гравці команд «КВК» тощо не тільки з Дніпропетровська, а й із інших міст України – Києва, Енергодара, Новомосковська, Львова тощо.

За словами організаторів, ця ідея не нова – прикладом став Львів, де завдяки схожій акції зібрали майже 150 тисяч гривень для української армії, продавши близько 220 лотів.

Аукціон, ініційований у Дніпропетровську, завершиться орієнтовно 7 грудня. Всі зібрані кошти спрямують на придбання тепловізорів для 17-ї танкової бригади.

XS
SM
MD
LG