Доступність посилання

ТОП новини

Президент ввів у дію рішення РНБО щодо незаконних «виборів» на Донбасі


Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки й оборони за 4 листопада 2014 року. Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави.

Йдеться про рішення РНБО «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях», ухвалені на засіданні 4 листопада.

Згідно з документом, так звані «вибори», що тривали на підконтрольній бойовикам території Донбасу 2 листопада, визнаються незаконними, а будь-які органи, їхні посадові та службові особи, утворені, обрані, сформовані та призначені за результатами так званих «виборів» 2 листопада, «є такими, що утворені, обрані, сформовані, призначені і діють усупереч Конституції та законам України».

Також у рішенні РНБО є положення «підтримати пропозицію президента України щодо внесення ним у встановленому порядку на розгляд Верховної Ради України як невідкладного законопроекту про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Крім того, згідно з рішенням РНБО, уряду доручено невідкладно вирішити щодо порадку надання гуманітарної допомоги населенню Донецької та Луганської областей.

Повний текст рішення доступний на сайті глави держави.

XS
SM
MD
LG