Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримає гуманітарну допомогу з ліками для всіх ВІЛ-інфікованих – МОЗ


Україна в грудні отримає гуманітарну допомогу, яка дасть змогу до березня забезпечити медикаментами всіх хворих на СНІД і ВІЛ-інфікованих.

Як передає УНІАН, про це в Харкові під час відвідування військового госпіталю заявив тимчасовий виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець. За його словами, за попереднього керівника МОЗ в Україні не було проведено тендерів на закупівлю медпрепаратів, тому на сьогоднішній день діти із ВІЛ-СНІД забезпечені медикаментами тільки до середини грудня, дорослі – до кінця грудня.

«У зв’язку з чим, ми проводили свої закупівлі. Але з другого боку ми звернулися до Глобального фонду для надання медичної допомоги. Вже з 1 грудня ми повинні отримати гуманітарну допомогу, це вже чітко зафіксовано, підписаний меморандум, ми повинні почати отримувати медикаменти для лікування ВІЛ-СНІД дітей і дорослих та для лікування мультирезистентного туберкульозу. Це нам допоможе забезпечити до березня по всій Україні. В цей час ми повинні провести закупівлі, щоб забезпечити на весь наступний рік всіх пацієнтів України», − сказав Лазоришинець.

Як стверджують фахівці, закупівельний цикл препаратів для ВІЛ-інфікованих складає приблизно 6 місяців.

Він також підкреслив, що МОЗ, незважаючи на відсутність бюджету на 2015 рік, вже почав підготовку до торгів, «щоб вони не починалися в вересні чи в жовтні, як було в минулому році, а щоб вони почалися в січні, а в березні пацієнти змогли отримати ліки за рахунок бюджету 2015 року».

XS
SM
MD
LG